L’HOSTALERIA NO POT ASSUMIR UN ALTRE TANCAMENT

Donada l’evolució general de la pandèmia de la Covid-19 i la possible posada en marxa de noves restriccions de cara a les properes setmanes, el sector hostaler vol expressar que no podrà assumir un nou tancament. Totes les associacions i federacions hostaleres del territori català demanem conjuntament mantenir les condicions actuals de restricció tenint en compte que, segons consta als estudis del propi departament de Salut, la principal font del contagi és l’àmbit privat.

Als quatre dies de reobrir  se’ns va acusar a l’hostaleria de ser els culpables de l’increment de les xifres sanitàries, per part d’algun Conseller de Govern.  No es gens lícit acusar-nos en aquestes condicions.

Un altra vegada estem patint la improvisació que tant mal ens fa als nostres negocis, creant expectatives que es van frustrant, sense diàleg i veien com ni tant sols se’ns escolta, i que se’ns tracta de qualsevol manera, al nostre càrrec. Les declaracions imprecises del Govern de les darreres hores ens agafen una altra vegada, obrint els establiments, contractant personal, amb les neveres plenes…. a les portes de Nadal.

PROPOSTA

  • Que es facin inspeccions  i que es castigui als infractors en concret i no a tota l’hostaleria.
  • Observem que altres comunitats que no han tancat estan evolucionant de forma similar a la nostra.
  • Que, amb l’actual sistema d’ajuts, no tenim cap possibilitat de sortir-nos-en.
  • Que a les zones despoblades s’ampliï la mobilitat. A més acostuma a coincidir amb les que tenen millors dades.
  • Que es facin accions sanitàries més precises.

Els signants, davant la manca de diàleg del Govern i la seva inacció continuada, ens plantegem la presentació d’una demanda col·lectiva davant el Govern de la Generalitat en defensa del Sector. No podem admetre que des del primer moment se’ns hagi senyalat com els culpables dels rebrots.

La present proposta us la traslladem la FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA, la FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA, la FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D’HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT), l’ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D’HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT), i el GREMI DE RESTAURACIÓ DE BARCELONA.

0 comentarios en “L’HOSTALERIA NO POT ASSUMIR UN ALTRE TANCAMENTAfegeix els teus →

Deixa un comentari